CK Rekrea Slovensko Tuzemská dovolená Štúrovo Podhájska Velký Meder Bešeňová Senec Patince Termální koupaliště

S negativním testem na COVID na Slovensko

17. září 2020

Slovensko přeřazuje Českou republiku mezi rizikové země, a to od pátku 18. září 2020 09:00.

V důsledku uvedeného rozhodnutí dochází ke změně vstupních podmínek na území Slovenska pro české občany.

Osoby přijíždějící z České republiky se budou muset prokázat negativním testem na COVID-19, nebo se registrovat prostřednictvím formuláře e-hranice (http://korona­.gov.sk/ehrani­ca) a nastoupit pětidenní domácí karanténu a během ní se nechat otestovat. Detaily opatření včetně rozsahu případných výjimek zjišťuje MZV. Doporučujeme sledovat webové stránky https://www.mzv­.cz/bratislava.

Detaily zmíněného opatření vč. možných výjimek jsou specifikovány Opatřením Úřadu veřejného zdravotnictví Slovenské republiky ze dne 17.9.2020, které je možno najít na webových stránkách tohoto úřadu http://www.uv­zsr.sk/ Do doby, než toto opatření vstoupí v platnost (tedy do pátku 18. září 2020 9 hodin) mohou Češi a Slováci (i cizinci žijící v České republice či ve Slovenské republice) cestovat mezi Českou a Slovenskou republikou bez omezení.

Doporučujeme se před cestou na Slovensko seznámit s informacemi o aktuálně platných opatřeních na území Slovenské republiky, která jsou přehledně zveřejněna na webových stránkách Ministerstva zdravotnictví Slovenské republiky a rovněž na stránkách Karanténne opatrenia a cestovanie. Rovněž doporučujeme se před cestou na Slovensko vždy seznámit s aktuální situací na hraničních přechodech.

Co se týče průjezdu, platí dle rozcestníku MZV: tranzit občanů členských států EU a jejich rodinných příslušníků přes území Slovenska do jiného členského státu EU; tranzit znamená průjezd ne delší než 8 hodin bez zastavení s výjimkou čerpání pohonných hmot

Všechny tyto výjimky je nutno při namátkové kontrole doložit odpovídajícími doklady. Před využitím výjimky doporučujeme důkladně prostudovat výše uvedené Opatření ÚVZ SR!